Title Image

O meni

Eva Čučko

Certificirana učiteljica joge

Pozdravljeni, sem Eva Čučko (univ. dipl. ekologinja naravovarstvenica), mednarodno certificirana učiteljica Iyengar joge in certificirana učiteljica Hatha joge (RYT 300). Sem jogijska navdušenka, zagovornica zdravega načina življenja, ljubiteljica živali in narave. Z jogo se ukvarjam že več let. Leta 2018 sem opravila učiteljski tečaj Hata joge, od takrat naprej pa intenzivno poučujem začetne in nadaljevalne tečaje joge ter se še naprej redno izobražujem pri visoko certificiranih učiteljih Iyengar joge iz Slovenije in tujine. Maja 2022 sem opravila zahteven izpit Iyengar joge (Level 1) pred mednarodno komisijo visoko certificiranih učiteljih Iyengar joge.

Redna vadba Iyengar joga je izboljšala moje življenje in v veliki meri vplivala na mojo osebno rast. Zaradi nje sem bolj prisotna, potrpežljiva in umirjena, imam boljši odnos z drugimi, večjo empatijo in sočutje do vseh živih bitij. V moje življenje je vnesla veliko miru in pozitivne naravnanosti ter mi pomagala pri spopadanju z vsakodnevnimi izzivi. Zaradi joge so moje misli jasne, lažje se zavedam svojega dihanja, uspešno uravnavam stres ter nenehno preizkušam omejitve ter zmožnosti svojega telesa.

Izobraževanja in izkušnje

Leta 2018 sem uspešno zaključila zahtevni 3-letni učiteljski tečaj Hatha joge v Joga Klubu Maribor, kjer sem se 7 let prizadevno, vztrajno in redno izobraževala pod osebnim mentorstvom Zdenke Bratec. Od takrat naprej sem poučevala jogo v Joga Klubu, z aprilom 2022 pa sem se odpravila na svojo pot. Odprla sem Art Joga Studio na Greenwichu v Mariboru.

 

Po letih izobraževanja in študija anatomije, fiziologije, kineziologije, filozofije in praktičnih metod poučevanja sem maja 2022 opravila zahteven izpit Iyengar joge (Level 1) pred mednarodno komisijo visoko certificiranih učiteljih Iyengar joge Michael Forbes, Elizabeth Smullens Brass in Lydie Drivière. Z junijem 2022 tako v Art Joga Studiu poučujem Iyengar jogo za začetnike in nadaljevalce.

 

Svoje znanje še naprej nenehno nadgrajujem. Redno obiskujem delavnice Iyengar joge v Ljubljani in Kranju pri mednarodnih, visoko certificiranih učiteljih: Davidu Meloni, Eriki Repassy, Kevinu Gardineru, Laurie Blakeney, Elizabeth Smullens Brass, Ali Dasthi, Uday Bhosale, Gabriella Giubilaro, Garth McLean, Shai Kaplan. V 2020 sem prejela potrdilo o udeležbi na Iyengar Yoga Online-Workshopu z Abhijato S. Iyengar. Od leta 2020 se redno izobražujem tudi v SATI centru (prej City joga) pod vodstvom Urške Božič Križaj.

Eva v bojevniku II

Jogijske vadbe za nadaljevalce
in začetnike

Vabim vas, da se mi pridružite na vadbah joge v novem Art Joga Studiu na Greenwichu v Mariboru.
 
Popeljala vas bom v jogijski svet, ki me neustavljivo privlači in je postal del mojega življenja. Želim, da bo navdušil tudi vas. 

Nekaj zanimivosti o meni

JOGA IN FIZIOTERAPIJA

Ljubezen do joge, radovednost, želja po razumevanju telesa in človeške anatomije ter prizadevanje do izpopolnjevanja jogijskih asan, so me pripeljale do izobraževanja na Alma Mater Europaea, kjer zaključujem tudi študij fizioterapije. Moje vadbe so tako zasnovane premišljeno, s poudarkom na pravilni izvedbi asan.

JOGA JE UMETNOST

Joga je umetnost gibanja telesa, je sredstvo, preko katerega se lahko izražamo in raziskujemo svoje zmogljivosti. Joga pa ni edina umetnost, ki me privlači. Zelo rada obiskujem muzeje, galerije in gledališča. V prostem času rada vezem in ustvarjam. Skoraj vedno imam oblečeno majico ali drug kos oblačila, na katerem je ročno izvezen motiv, ki sem ga izvezla sama, ali pa sta ga izvezli moja mami ali botrica.

JOGA TE POVEŽE Z NARAVO

Večino prostega časa preživim v naravi. Zelo rada vrtnarim in razmnožujem rastline. V stanovanju jih imam že več kot 100. Rastline resnično obožujem in sem vedno na lovu za novimi vrstami. Tudi v Art Joga Studio sem želela vnesti delček narave, kar odraža sama spletna stran in tudi sobne rastlinice v studiu.

Bi radi začeli redno vaditi jogo, a ne veste, katera vadba bi bila primeren za vas? Si želite individualne vadbe, popolnoma prilagojene vašim potrebam in omejitvam? Kontaktirajte me in z veseljem vam bom odgovorila.
Eva v položaju Janu Sirsasana
Eva Čučko, certificirana učiteljica joge

“Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees.”

B.K.S. IyengaR