Title Image

Vadbe

Ponujam tečaje za začetnike in nadaljevalce v jutranjih in popoldanskih terminih.

Opis posameznih tečajev bo na voljo kmalu.

Začetna vadba

Ponedeljek: 17:15 – 18:45 (90 minut)
Ponedeljek: 19:15 – 20:45 (90 minut)
Sreda: 19:15 – 20:45 (90 minut)

September – Junij

Strukturirana začetna vaba joge je namenjena tistim, ki ste radovedni in se z jogo šele spoznavate ali tistim, ki imate izkušnje z drugimi metodami joge in želite obnoviti jogijsko znanje oziroma začeti z Iyengar jogo.

Naučili se boste natančnega, postopnega, varnega, pravilnega in sistematičnega izvajanja osnovnih jogijskih položajev (asan), ki se osredotočajo na povečanje vzdržljivosti, moči, gibljivosti in stabilnosti. Poučevanje temelji na učenju stoječih položajev, sedečih položajev, preprostih upogibov naprej ter nazaj, s katerimi utrdimo telo in okrepimo mišice. Naučili se boste tudi osnov pranajame in sproščanja. Jogo boste spoznali skoz fizično in mentalno vadbo, stopnja intenzivnosti pa se bo postopoma gradila skozi celoten semester.

Na vadbah uporabljamo različne jogijske pripomočke, s katerimi lažje izvedemo pravilno asano. Z redno vadbo joge povečamo raven energije, pozitivno naravnanost, lažje umirimo um in telo ter se uspešneje spopadamo z vsakodnevnim stresom. Vadba deluje na celotno telo in izboljša počutje.

Lahkotna vadba

Četrtek: 17:15 – 18:45 (90 minut)

September – Junij

Namenjena tistim, ki želite izboljšati splošno dobro počutje. Vadba se začne v počasnejšem in lahkotnem tempu, z vsemi potrebnimi podporami. Poudarek je na varnem učenju joge, pravilnem dihanju in zavedanju telesa. Položaje individualno prilagajamo vsakemu posamezniku in ustvarjamo varno in podporno okolje.

Uporabljamo pripomočke, ki izboljšajo stabilnost in pravilno poravnavo telesa, ter zagotavljajo globok in uravnotežen počitek v obnovitvenih položajih. Z nežnimi in kontroliranimi gibi bomo sčasoma povečali mišično gibljivost, izboljšali ravnotežje ter ohranili moč in gibljivost sklepov. Poleg fizičnih koristi redna vadba prav tako umirja um, lajša stres, povečuje koncentracijo ter nas umiri

Nadaljevalna vadba

Torek: 19:15 – 20:45 (90 minut)
Sreda: 17:15 – 18:45 (90 minut)
Nedelja: 18:30 – 20:00 (90 minut)

September – Junij

Nadaljevalna vadba je primerna za tiste, ki ste zaključili vsaj 2 semestra začetne joge in želite svojo vadbo poglobiti ter vstopiti v svet bolj zapletenih in kompleksnejših jogijskih položajev, ki jih izvajamo z višjo stopnjo natančnosti kakor tudi zavedanja. Vadba vključuje pranajamo in raznolike asane iz družine stoječih položajev, predklonov, zaklonov, zasukov in obrnjenih položajev. Nadaljevali bomo z učenjem obnovitvenih položajev ter obrnjenih položajev. Nadaljevalna vadba je energična in zahtevna. To je tudi stopnja, ko sta telo in um pripravljena na stojo na glavi.

Vadba razteza celotno telo, pozitivno vpliva na povečanje moči, vzdržljivosti, ravnotežja in gibljivosti. Sčasoma izboljša telesno držo, deluje na hrbtenico, krepi mišice celotnega telesa, poveča notranjo moč in pomiri živčni sistem. S kratkotrajnim, a konsistentnim vključevanjem meditacije in pranajame, utrdimo tudi koncentracijo, zbranost in umirimo misli. Redna praksa tako vpliva na globljo sprostitev, umiritev in zavedanje sedanjega trenutka ter pripomore k uravnavanju stresa.

Intenzivna nadaljevalna vadba

Četrtek: 19:15 – 20:45 (90 minut)

September – Junij

Intenzivna nadaljevalna vadba je namenjena izkušenim jogijem, s trdno osnovo v Iyengar jogi. Poudarek je na poglabljanju znanja, pridobljenega na nadaljevalnih vadbah. Spoznali boste naprednejše in zahtevnejše asane, ki jih bomo zadrževali dlje časa, kar bo izboljšalo vašo moč, vzdržljivost in koncentracijo. Vadba je oblikovana tako, da vas izzove in nadgradi, hkrati pa omogoči raziskovanje globljih plasti joge. Poleg fizične prakse bomo raziskovali tudi filozofijo joge in njeno uporabo v vsakdanjem življenju.

Jutranja vadba

Četrtek: 07:30 – 08:30 (60 minut)

September – Junij

Osvežujoča jutranja vadba je namenjena vsem, ki se želite razgibati, prebuditi in svoj dan začeti aktivno ne glede na izkušnje ali predznanje. Začetek dneva z asanami neguje zavedanje telesa, diha in uma. Na vadbi boste odkrivali različne asane, ki so skrbno izbrane z namenom spodbujanja moči, gibljivosti, ravnotežja, stabilnosti in sprostitve.

Naučili se boste pravilne poravnave in spoznali različne modifikacije. Na naši jutranji vadbi se boste seznanili tudi z jogijskim dihanjem, ki sčasoma povečuje koncentracijo, razvija osredotočen in miren um ter predstavlja ključen del Iyengar joge. Sčasoma boste razvili večje razumevanje in samozavedanje svojega telesa, izboljšali boste telesno držo, pridobili na moči in gibljivost. Vadba pozitivno vpliva na izboljšanje počutja, poživi in okrepi telo in um, spodbuja pozitivno razmišljanje, omogoča aktiven, sproščen začetek dneva ter vas pripravi na dan, ki je pred vami. Vadba je primerna za začetnike in nadaljevalce.

Sobotne poglobljene delavnice

Sobota: 09:00 – 12:00 (3 ure)

Za vse, ki bi želeli poglobiti in razširiti svojo prakso ter pridobiti novo jogijsko znanje, ponujam redne, mesečne, poglobljene 3-urne, tematsko obarvane delavnice. Vadimo napredne položaje in spoznavamo alternativne različice položajev. Čas namenimo tudi analizi asan, jogijski anatomiji, funkcionalni anatomiji gibanja in jogijski filozofiji. Tema delavnic bo iz meseca v mesec drugačna in bo predhodno napovedana preko elektronske pošte in spletne strani, preko katere bo možna tudi prijava.

Delavnice so namenjene poglabljanju jogijskega znanja, obnovitvi ter odklopu od vsakdanjega stresa in hitenja. Predstavljajo tudi priložnost, da dobite navdih za lastno prakso.

Cena 3-urne delavnice je 30 €.
Delavnice bodo predvidoma potekale eno soboto v mesecu, med 9. in 12. uro.